Step-outline - eksempel

En step-outline er en kort scenegennemgang, hvor der beskrives, hvad der sker hvor og med hvem. Uden replikker. Her er step-outlinen til filmen ”Salsasej”.

1. EXT=UDENFOR. SKOLENS TAG. DAG

Anders sidder alene på taget og drømmer om at danse med Sara. Han ser på et billede fra danmarksmesterskabet, hvor Sara danser med Thomas fra klassen. Hans lillebror, Rasmus, kommer op til ham og driller ham. Anders bliver vred og løber efter ham.

 

2. INT=INDENFOR. KLASSEVÆRELSE. DAG

Klasselæreren fortæller, at der er danseundervisning samme dag og sætter en plakat op. Anders maser sig forbi Sara og op til plakaten. Thomas og drengene mopper Anders med, at han ikke har en partner til undervisningen. Thomas skal selv danse med Sara.

 

3. EXT. SKOLENS TAG. DAG

Anders sidder igen oppe på skolens tag. Rasmus kommer brasende og fortæller, at han har væddet med Thomas om, at Anders kan danse salsa. Så han må komme med nu. Anders nægter. Rasmus presser Anders til at stille op, ved at true med at fortælle Sara, at han er vild med hende.

 

4. INT. SKOLEGANG FORAN GYMNASTIKSAL. DAG

Anders kommer ind til gymnastiksalen. Hans klassekammerater står allerede derinde sammen med en salsadame. Alle ser på ham, idet han træder ind.

 

5. INT. GYMNASTIKSAL. DAG

Salsadamen viser dem de trin, de skal lære. Hun trækker Anders op foran, så alle kan se ham. Da musikken begynder, lukker Anders nervøst øjnene og begynder at danse. Da han åbner dem igen, står alle og kigger på – og smiler. Det viser sig, at Anders danser fantastisk.

 

6. EXT. FORAN SKOLEN. DAG

Anders løber lykkelig og jublende ud af skolens hoveddør og fortsætter videre ud på græsplænen foran skolen, hvor han hopper og danser rundt.

 

7. EXT. GRÆSPLÆNE FORAN SKOLEN. DAG

Anders svinger Rasmus lykkeligt rundt i luften. De lader sig falde om på græsplænen. I det samme går Sara forbi og vinker smilende til Anders. Han vinker igen.

 

8. EXT. HIMLEN OVER GRÆSPLÆNEN. DAG

Anders og Rasmus lægger sig på græsset og kigger drømmende op i luften. Et træk af svaner flyver hen over deres hoveder.