Tips til godt skuespil

Inspiration fra andre - Det kan være en god idé at se film i samme genre som jeres, så du kan lade dig inspirere af andre skuespilleres måde at spille på.

Hvad vil karakteren? Det er vigtigt, at du ved, hvad din karakter vil – både i hele filmen og i den enkelte scene. Det kan godt være, at du skal spille en scene, hvor der foregår noget dagligdags som at lave mad sammen, men hvad vil din karakter gerne opnå? Drejer det sig om at score en af de andre, eller vil din karakter i virkeligheden bare af med de andre? De samme replikker kan godt virke helt forskelligt, hvis de bliver spillet med forskellige hensigter.

Du skal naturligvis også lige huske, hvordan din karakter har det i den scene, I spiller. Måske er du selv rigtig glad den dag, men hvis manuskriptet fortæller, at din karakter lige har været til en begravelse, nytter det ikke noget, at du sidder og smiler.

Prøv forskellige måder - Det kan også være en god idé at prøve at spille din karakter på forskellige måder. F.eks. kan du prøve en gang at overdrive din karakter helt ud i det ekstreme og så bagefter at beholde de samme følelser, men spille meget underdrevet. Tit vil den gode præstation ligge et sted midt i mellem.

Vaner - Prøv at finde en særlig vane til din karakter. F.eks. en særlig måde at ryste håret på, at tygge tyggegummi eller andet.

Gør noget mens du spiller - Tit kan det også være en god idé at prøve at give karakteren noget fysisk at beskæftige sig med i de forskellige scener. F.eks. at pille ved sin mobiltelefon eller sætte sit hår, mens man taler. Prøv at lægge mærke til, hvad du selv og dine venner gør, når de taler med hinanden i hverdagen. Mange samtalescener på film bliver stive, fordi skuespillerne bare står og stirrer stift på hinanden, mens de spiller.

Reager på medspillere - Sørg også for, at du reagerer på dine medspillere. Giv dig tid til at lægge mærke til, hvad de andre karakterer siger og gør i stedet for bare at skynde dig at sige dine egne replikker.