Optagerutinen

Når optagelserne starter er det vigtigt at alle på settet er klar over, hvad der skal ske, og derfor følger man som standard en optagerutine. Optagerutinen sikrer også at der er ro på settet, så dansere og crew kan koncentrere sig om at få den bedst mulige optagelse i kassen.

  1. Koreografen råber ”RO PÅ SETTET–KLAR TIL OPTAGELSE” rigtigt højt, så alle kan høre det. Hvis der er tale om en prøve råbes der ”RO PÅ SETTET – KLAR TIL PRØVE!!!” så alle ved at der er tale om en prøve og IKKE en optagelse.
  2. Alle indtager deres positioner, stopper med at bevæge sig og tier FULDSTÆNDIG stille.
  3. Koreografen spørger højt og tydeligt om fotografen er klar ved at sige ”Er kamera klar?”. Fotografen svarer højt og tydeligt ”Kamera kører!”, men først når kameraet optager.
  4. Koreografen råber ”Værsgo’!” så alle kan høre det.
  5. Danserne gør sig klar til at danse, men de venter 5 sekunder med at starte koreografien. Det er meget vigtigt, da der skal være tid til, at klipperne kan klippe i optagelsen.
  6. Optagelsen bliver ved indtil koreografen råber ”Tak!”. Ingen andre kan afbryde optagelsen.
  7. Nu er det vigtigt, at alle forbliver stille, mens koreografen går frem til danserne og har fuldstændig ro til at instruere dem. Disse sekunder lige efter en optagelse er vigtige, da danserne og koreografen skal kunne huske lige præcis, hvad det var der kunne gøres bedre.
  8. Så går koreografen tilbage til fotografen og instruerer denne.

                                                           

Og så kører rutinen forfra igen og igen indtil indstillingen er i kassen (optaget tilfredsstillende).