Synopsis eksempel

En synopsis beskriver kort og præcist filmens handling. Det er meget lettere at lave et godt manuskript, hvis man har en gennemarbejdet synopsis.

 

EKSEMPEL 1 - "Kan du bunde"

Chilli har aldrig drukket alkohol og det der med at kysse en dreng, har hun heller ikke prøvet. Men da Chillis storebror Otto arrangerer en fest, hvor også den søde Carl-Christian kommer, er det alligevel for spændende. Der er bare lige det lille problem at Otto ikke vil have sin søster med.

Chilli dukker alligevel op til festen, og ved at afpresse Otto med at sladre til forældrene, får hun lov til at blive.

Chilli ved ikke helt hvor hun skal gøre af sig selv, og for at imponere Carl-Christian drikker hun en masse shots, og bliver så fuld at Carl-Christian må hjælpe hende i seng.

Chilli får i sin brandert endelig taget sig sammen til at sige at hun synes Carl-Christian er sød, men han udnytter situationen og forsøger at voldtage hende.

Heldigvis dukker Otto op og forstyrrer Carl-Christian, men Chilli chilli siger ikke noget og efterlades alene på værelset.

 

  

EKSEMPEL 2 – ”SALSASEJ”

Anders (13) bruger det meste af sin tid på at sidde alene oppe på skolens tag. Alle de andre fra hans klasse er nede på den store plæne og lege, men ingen har lyst til at være sammen med Anders. Han er altid sur og ødelægger alting omkring sig. Anders drømmer om Sara, der går i hans klasse. Hun er den smukkeste pige i klassen, synes han i hvert fald. Anders hænger et billede af Sara op på skorstenen oppe på taget, så danser hun for ham. Eller det forestiller han sig. For i virkeligheden kan Sara ikke døje Anders, fordi han altid råber og skriger. Sara kan lide Thomas, som hun danser med på danseinstituttet. Thomas er bare jordens største blærerøv, synes Anders. Men Thomas kan danse, og så sammen med Sara. Sådan noget lort!

Den tirsdag kommer der en salsadame, som skal undervise Anders’ klasse. Anders flipper totalt ud. Han vil ikke danse. Der er ingen, der skal tvinge ham til at danse. Anders sætter sig op på sit tag. Ingen kender hans gemmested undtagen hans pisse irriterende lillebror, Rasmus (9), som selvfølgeligt kommer rendende. Han har indgået et væddemål med Thomas og nogle andre drenge fra Anders’ klasse. Han har væddet om, at Anders selvfølgelig kommer og danser salsa, og at han er helt vildt god til det. Anders bliver NØDT til at komme ned i gymnastiksalen for at danse. Anders er total kold. Det må Rasmus selv ligge og rode med. Rasmus truer Anders med, at han vil sladre til Sara om, at Anders elsker hende. Anders overgiver sig og følger med Rasmus ned i gymnastiksalen.

Der er alle fra Anders’ klasse stillet op på rækker, og der står en salsadame foran dem og dirigerer rytmen. Anders kommer ind og stiller sig i bagerste række, hvor ingen kan se ham. Han er stiv af skræk og prøver bare at være usynlig. Men Anders bliver alligevel varm og må smide strikhuen og den store sweatshirt. Han begynder at give sig hen til musikken og nyder det faktisk. Salsadamen slukker for musikken og vil have, at Anders skal komme frem foran de andre og danse det, de har lært. Anders får et chok. Han har det som om, han skal besvime. Han stiller sig frem og ser på de andre, der står i en rundkreds omkring ham. De stirrer bare på ham. Anders lukker øjnene og begynder at danse. Da han åbner øjnene forsigtigt, ser han at alle smiler til ham. Han ser hen på Sara, hun smiler tilbage til ham. Anders ser ind i det store spejl for enden af salen og ser sit eget spejlbillede. Han ser glad ud og danser faktisk ret godt!

Om eftermiddagen leger Anders med Rasmus på den store græsplæne foran skolen. Sara cykler forbi og vinker til Anders. Anders og Rasmus vinker tilbage.